Cine este tribalmother?

Spontan, majoritatea persoanelor care aud asocierea tribal mother se gândesc la ceva asemănător cu poza de mai jos (mai multe poze pe pagina survivalinternational).


Și eu tot la asta m-aș duce cu gândul prima oară. Pare exotic şi din altă lume. Nu umblu cu fustă din frunze de bambus, ci în adidaşi şi haine cât mai comode. Din păcate, în locul în care trăiesc eu oamenii au uitat să (mai) fie aproape de natură (pentru că în mare parte au cucerit-o și subjugat-o până aproape au eliminat-o - să-mi fie cu iertare, dar parcurile sunt niște reminișcențe care cu greu pot fi catalogate drept natură), să-și asculte instinctele, corpul, sufletul. 

De când am devenit mamă s-a produs o schimbare majoră în mine. Am început să mă descopăr, să-mi ascult mai mult instinctele, să mă analizez, să mă întreb mai des cine sunt şi ce îmi place, ce vreau să păstrez şi ce vreau să schimb. Am renunţat la tot ceea ce nu mă mai reprezenta, la toate lucrurile cu care nu mai rezonam. Am început cu paşi mici să scot la iveală omul adevărat din mine. Şi atunci m-am apucat de scris. Simţeam nevoia să scriu. La început timid şi apoi din ce în ce mai degajat, mai liber, mai personal. Scrisul pe blog m-a ajutat în multe feluri şi mi-a deschis nişte perspective pe care altfel nu le-aş fi cunoscut. Aşa a apărut tribal mother.

Sunt sociolog de profesie, am lucrat în cercetarea de piaţă câţiva ani, până am rămas însărcinată cu primul copil şi lumea mea s-a transformat. Prietenele mele spun că maternitatea mi-a priit şi am înflorit. Apoi a mai apărut un copil. Am renunţat la cariera corporatistă (de fapt ea a renunţat la mine) foarte împăcată cu mine şi am luat-o încet pe alte căi: content writing, voluntariat, foundraising, design şi tot felul de proiecte de crafting. Am pus bazele unui grup de sprijin pentru mamele singure, la care am muncit cu mult drag şi care a crescut atât de frumos, încât nu  îmi vine să cred că e adevărat.

Îmi doresc să mă plimb prin lume hai-hui, să explorez, să descopăr şi să mă bucur de toate minunăţiile planetei noastre. Aştept să mai crească un pic cei doi copii ai noştri şi să mergem cu toţii într-o expediţie la Polul Nord, să vizităm Islanda şi să vedem Aurora Boreală. Nu m-aş da înlături nici de la o călătorie cu transsiberianul.

Îmi place să citesc, în special cărţi de specialitate despre cum funcţionează creierul, cărţi de psihologie, parenting, romane psihologice sau filosofice. Îmi place să învăţ în continuu şi sper să reuşesc la un moment dat să îmi reiau cursurile de pe Coursera. Sunt dependentă de tehnologie, reclame şi filme de animaţie. Urmăresc cu interes tot ce mişcă pe o mulţime de subiecte, de la medicină, neuroştiinţe până la schimbare socială, antreprenoriat social, voluntariat, fotografie, marketing digital. Un buchet generos de interese care se completează minunat.

Visez la multe lucruri, care sper ca la o un moment dat să devină realitate. Până atunci, o să încerc să pun câte o cărămidă la fiecare dintre acestea şi să mă bucur de viaţă.